Het “leasen” van een paard

  Hoe werkt het ?

  Wij bieden een aantal paarden voor lease aan. Als één van deze paarden u aanspreekt, bieden wij de mogelijkheid het paard enkele malen tegen betaling onder deskundige begeleiding uit te proberen. Als het paard u bevalt en als de africhting van het paard en de rijkunst van de amazone/ruiter goed bij elkaar passen, dan bieden wij de mogelijkheid om het paard te leasen.

  Dit kan van één dag per week tot volledige lease. Nadat de lease-overeenkomst is ingegaan, kunt u het paard gebruiken alsof het uw eigen paard is. Natuurlijk gaan wij ervan uit dat u het paard met respect behandelt. Het paard blijft tijdens de leaseperiode bij de Duinrand gestald.

  Harnachement:

  Als u besluit een paard volledig te leasen, dient u zelf een goed passend zadel en hoofdstel, dekens etcetera aan te schaffen. Instructie en wedstrijden: Instructie wordt alleen door aan de Duinrand verbonden instructeurs en instructrices gegeven. U bent vrij om met het paard deel te nemen aan wedstrijden of buitenritten.

  Verbreken van de leaseovereenkomst

  Mocht het paard niet aan uw wensen voldoen, dan heeft u het recht om – na afloop van de afgesproken periode – de overeenkomst te verbreken.

  Eenzijdig ontbinden

  De Duinrand behoudt zich het recht voor om te allen tijde de leaseovereenkomst te ontbinden indien blijkt dat de combinatie niet past. Dit om ongelukken te voorkomen. Ook zal ontbonden worden indien het paard niet met respect wordt behandeld.

  Hartelijke groet,

  Het Duinrandteam

  Paard leasen?

  Neem contact op